Over mij

Ik ben Monique van Zeijl en na een lange carriere als fotograaf ben ik mij tijdens de corona periode in 2020 om gaan scholen tot hypnotherapeut. In mijn praktijk leer ik je zelfhypnose (alle hypnose is zelfhypnose!), kun je meedoen met de online cursus hypno-geboorte en via De Dolfijn geef ik online yoga nidra lessen.

Ik ben de trotse moeder van twee volwassen kinderen. Samen met mijn partner Patrick kan ik enorm genieten van wandelen en fietsen in de natuur en uitstapjes met onze VW camperbus.

Monique van Zeijl

Leer bewuster leven en leef echt!

Mijn verhaal

Van jongs af aan wist ik dat ik moeder wilde worden. Tijdens mijn zwangerschappen (1994 en 1996) heb ik mij voorbereid op de bevalling door een cursus zwangerschapsyoga te volgen. Tijdens deze cursus leer je ook om jezelf heel ontspannen te houden. Thuis bevallen was mijn wens, maar omdat mijn zoon in een stuit bleek te liggen, eindigde mijn eerste bevalling in het ziekenhuis.

Het prachtige moment dat mijn zoon op mijn buik werd gelegd en ik moeder werd, zal ik nooit meer vergeten. Echter de manier waarop het gegaan was, was helaas niet zoals ik mij had voorgesteld. In het ziekenhuis ben ik de totale regie over de geboorte van mijn zoon verloren. Ik weet zeker dat als wij meer kennis van het geboorteproces hadden gehad er een betere communicatie was geweest tussen de gynaecoloog en ons als ouders. We hadden meer betrokken kunnen zijn bij de stappen die genomen werden, waardoor het een heel andere ervaring had kunnen zijn.

Eind 1995 werd ik op nieuw zwanger en opnieuw wilde ik thuis bevallen. In die tijd waren echo’s niet gebruikelijk, maar zo’n 4 weken voor de uitgerekende datum heeft de verloskundige mij doorgestuurd om te kijken of dit kindje met het hoofdje naar beneden lag.

Precies op de uitgerekende datum is zij thuis geboren. Een sterrenkijkertje, maar een bevalling die ik zo ‘over zou doen’. Ik was begonnen in bad en kon mij goed ontspannen. De verloskundige vroeg ook direct of ik zwangerschapsyoga had gedaan, omdat zij merkte dat die bevallingen veel vlotter verlopen. Tijdens zwangerschapsyoga leer je vooral om je niet te verzetten tegen de pijn, maar deze juist te accepteren. Tijdens de hypno-geboorte cursus gaan we nog een stapje verder met ontspannen!

Waarom hypno-geboorte?

Toen ik mij omschoolde tot hypnotherapeut kwam ik al snel in aanraking met hypnobirthing, een methode om nog dieper te ontspannen. Mijn hart maakte een sprongetje. Dit is mijn passie! Andere vrouwen leren een mooie geboorte te creëren voor zichzelf en hun baby. Bovendien weet ik hoe het is om terug te kijken op een traumatische geboorte. Door mijn ervaringen als hypnotherapeut beschik ik over krachtige technieken om vrouwen te helpen om eerdere geboorte-ervaringen een plek te geven. Ben je zwanger en wil je met jouw partner ook een natuurlijke bevalling? Neem dan een kijkje op de pagina onder de button. Ik heb een online zwangerschapscursus ontwikkeld waarbij je leert jezelf diep te ontspannen met mooie audio’s, geboortevideo’s om het visualisatieproces te ondersteunen en nog veel meer!

OPLEIDINGEN

Contact

Sint Petersburglaan 15
3404 CK IJsselstein
06-26458407
monique@treszelfhypnose.nl

Informatie

K.v.K. 27260357
BTW id-nummer NL001366966B83

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring