Over Monique

Ik ben Monique van Zeijl en na een lange carriere als fotograaf ben ik mij in 2020, tijdens de corona periode, om gaan scholen tot hypnotherapeut. Ik heb al heel wat mensen opgelucht mijn praktijk zien verlaten, echter kwam ik er ook al snel achter dat veel mensen de sessies niet vergoed krijgen en daardoor afhaken.

Dat vond ik zo jammer dat ik besloten heb om mijn praktijk te sluiten en op zoek te gaan naar andere methodes om te leren ontspannen en stress gerelateerde klachten aan te pakken. Ik heb dat gevonden in zelfhypnose, yoga nidra en Reiki.

AD(H)D

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om te ontspannen. Ik ben er pas kort achter dat ik AD(H)D heb. Natuurlijk was dit al mijn hele leven een rode draad met een spoor van verschillende banen, meerdere relaties, onuitgewerkte plannen, opleidingen, opgeslagen muziekinstrumenten etc. als pijnlijk bewijs. Toen ik in mijn puberteit zat, heb ik mijn moeder wel eens gevraagd of het normaal was dat ik altijd een onrustig gevoel in mijn buik had, alsof er ieder moment iets te gebeuren stond. Ik voelde me zenuwachtig en was altijd aan het wiebelen om dat gevoel weg te drukken.

Ook altijd die drang om ‘iets’ te doen, niksen is niks voor mij.

Overgang

Nu ik bijna door de overgang heen ben en ik mijn leven overzie (ook zo’n leuke bijkomstigheid van de tweede helft van je 50-er jaren), kijk ik dus terug op heel wat onafgemaakte projecten.
Gelukkig kreeg ik bij de kapper een tijdschrift in mijn handen en las ik dat door de dalende oestrogeenspiegel, het aandeel dopamine (waar je als AD(H)D-er al minder van hebt) ook afneemt. Dat verklaart een hoop en altijd fijn als je je hormonen de schuld kunt geven en je eigenwaarde hierdoor geen deuk hoeft op te lopen.

Dit was voor mij een reden om me toch eens te verdiepen in het thema AD(H)D. Trouwens het afnemende dopamine verhaal triggerde nog iets in mij, namelijk dat bij mijn vader op zijn 80ste de ziekte van Parkinson werd gediagnostiseerd, ook een dopamine-probleem. Maar dat is een ander verhaal…

In mijn trainingen leer ik je zelfhypnose (alle hypnose is zelfhypnose!) en via De Dolfijn en mijn eigen platform geef ik online yoga nidra lessen.

Opleidingen

  • HYPNOSE BASIS – OMNI Hypnosis Training Center via Hypnosementor
  • HYPNOTHERAPIE – OMNI Hypnosis Training Center via Hypnosementor
  • COMPLETE VIRTUELE MAAGBAND – Annemiek Kruse via Hypnosementor
  • HYPNOCELL – Erich Walker via Hypnosementor
  • HAVENING TECHNIQUES – Stephen Travers via Hypnosementor
  • HYPNOBIRTHING – Marie Mongan HypnoBirthing® Institute
  • PAINLESS CHILDBIRTH – Gerald F. Kein OMNI Hypnosis Training Center Int. (via online training)
  • REIKI I - II EN REIKI MASTER – Carla Groen van de Dolfijn